EKOLOGINEN PUU

Puu on uusiutuva luonnonvara, jonka hyödyntäminen rakentamisessa kuluttaa energiaa ja kuormittaa ympäristöä huomattavasti vähemmän kuin esimerkiksi teräksen, tiilen, alumiinin, muovien tai betonin käyttö. Puutuotteiden suosimisella on myös positiivisia vaikutuksia ilmastomuutoksen jarruttamiselle, ilman ja vesistöjen puhtaudelle sekä maan työllisyydelle ja taloudelle. Sen lisäksi, että puisten rakennustuotteiden valmistus tuottaa hyvin vähän hiilidioksidipäästöjä kilpaileviin materiaaleihin verrattuna, puusta rakennetut talot myös sitovat rakenteisiinsa hiilidioksidia.

Suomen ja Euroopan metsien vuotuinen kasvu on huomattavasti enemmän kuin poistuma. Kymmenessä tunnissa metsät kasvavat nimittäin saman verran, kuin koko Suomen vuotuisen asuntotuotannon rakentamiseen kokonaan puusta tarvittaisiin. Kestävän metsänhoidon tuloksena Suomen metsien puuston tilavuus on nyt suurempi kuin koskaan.

Elinkaarensa loppuun tulleet puutuotteet voidaan kierrättää tai muuttaa energiaksi. Puusta saatu energia on uusiutuvaa energiaa, joka korvaa fossiilisia polttoaineita.